Skip to main content

Mökkisuihku – tietoa, kokemuksia ja kattava opas mökkisuihkujen maailmaan

Mökkisuihku on niitä harvoja keksintöjä joista halvimpia ei todellakaan ole kalliilla hinnalla pilattu. Mökkisuihku kun parantaa mökkeilevän ihmisen elämänlaatua merkittävästi.

Monelle perinteisellä mummonmökillä mökkikautensa asustavalle mökkeilijälle voi saunassa suihkun ottaminen olla ärräpäitä herättävä kokemus, kun järvestä kannellaan ämpäritolkulla kantovettä, sekoitellaan kylmä ja kuuma vesi kuumassa saunassa vateihin ja vadeista kauhalla päälle.
Mökkisuihkulla vettä ilman painevettä ja sähköä

Mökkisuihkun perusajatus on se, että niissä paikoissa joissa ei ole painevettä tai sähköä, tarjoaa mökkisuihku vaihtoehdon saada juoksevaa vettä eri keinoin.

Kalliimmasta päästä on Idealuxin mökkisuihku

IdeaLux Oy on kehittänyt pumpattavan mökkisuihkun, jolla saa pumppaamalla letkuista kylmää ja kuumaa vettä.

Tämän mökkisuihkun hinta on pyörinyt siellä 550€ huminoissa ja tähän toki mahdolliset asennustyöt ja lisätarvikkeet päälle. Hinta ei ole aivan edullisimmasta päästä, mutta tulee toki huomattavasti halvemmaksi kuin lämminvesivaraajien ja muiden LVI-tarpeiden asentamisen kanssa.

Edullisempi vaihtoehto mökkisuihkuksi: kannettava suihku

Monella halpatavarakaupalla, kuten Biltemalla, Tokmannilla, Hong Kongilla, Puuilolla ja mm. Grillikaupalla on tarjolla niin ladattavaa kuin kannettavaakin suihkua, jotka on suunniteltu pienempään, mutta monelle mökkiläiselle riittävään suihkutteluun.

Näihin retkisuihkuihin sisältyy ladattava pumppu, suihkuletku ja suihkukahva jolla vesi saadaan suihkuamaan. Veden virtaus on n. 2 litraa minuutissa, eli vauhti ei päätä huimaa mutta tarjoaa keinon paljon mukavampaan suihkutteluun kuin vadista kaatamalla. Tuo 2 litraa minuutissa virtaava vesi säästää myös kiitettävästi veden kulutusta, joten sikäli mökkisuihkusta vesi tulee sopivalla paineella.

Mökkisuihkut ovat kevyitä ja painavat vain alle yhden kilon, joten hauraampikin käsi jaksaa sitä kannatella.

Pumpun lataus tapahtuu USB -johdolla, joka kytketään sähkövirtaan ja latautuu täyteen n. 2- 5 tunnissa, laturista ja lataustavasta riippuen.

Parasta näissä mökkisuihkuissa on hinta, joka ei päätä huimaa: tarjouksesta saa helposti alta 20 euron!

Tilaa nyt mökkisuihku Grillikaupalta

Mökkisuihku kokemuksia

Meillä on käytössä ja tykätään kovasti

Birgitta

Ostettiin suihku viimekesänä ja tosiaankin toimii?

Maria

Hyvin toimii suihku. Kun mökin sauna remontissa ja vettä ei saa laskea viemäristä. Oli pika suihku laitettava mökinpihalle pystyyn. Näppärästi sai itsensä pestyä:)

Pirjo

Halvista halvin mökkisuihku: ämpärin pohjaan reikiä

Kaikista suurimmalle säästäjälle sitten riittää tietenkin yksinkertaisin ja halvin mökkisuihku, jossa juokseva vesi mökkisaunaan saadaan aikaiseksi seuraavilla keinoilla:

  • Asennetaan kattoon riittävän kokoinen koukku johon saa ämpärin roikkumaan
  • Otetaan ämpäri
  • Ämpärin pohjaan porataan pieni reikiä
  • Ämpäri täytetään vedellä
  • Nostetaan ämpäri roikkumaan kattokoukusta ja tsadaam – mökkisuihku on valmis!