Skip to main content

Kuinka hoidetaan käsienpesu mökillä?

Käsienpesu mökillä saattaa tuottaa päänvaivaa, ellei mökille ole vedetty vesijohtoa. Tällaisessa tilanteessa voi tulla mieleen monia kysymyksiä, kuten kuinka sujuu käsienpesu huussissa, toimisiko käsienpesupaikka ulkona tai millainen käsienpesuallas mökille kannattaa hankkia. Entä toimisiko käsienpesuautomaatti oman mökin arjessa? Löydät vastauksen näihin ja moniin muihin kysymyksiin tästä artikkelista.

Käsienpesu huussissa

Jos mökillä on ulkohuussi, kuinka käsienpesu hoituu siellä siististi ja hygieenisesti? Yksi hyvä vaihtoehto on seinälle asennettava vesisäiliö, joita on nykyisin saatavana erittäin tyylikkäinä malleina. Esimerkiksi 10 litran seinälle kiinnitettävä pesusäiliö toimii hyvin huussin käsienpesupaikkana. Pesusäiliöön on helppo lisätä tarvittaessa vettä, ja käsien peseminen onnistuu näppärästi avaamalla säiliön hanan. Hanan alle kannattaa laittaa käsienpesuallas, jonka päällä kädet on helppo pestä ja johon roiskeet putoavat kastelematta huussin lattiaa.

Säiliön viereen kannattaa sijoittaa kaunis saippua-annostelija, näppärä kannellinen roskis ja mukava käsipyyhe – ja näin miellyttävä sekä käytännöllinen huussin käsienpesupaikka on valmis! Tämä ratkaisu ei edes maksa paljoa, sillä seinälle kiinnitettävän kymmenlitraisen pesusäiliön voi löytää jopa alle 30 eurolla! Myös muut käsienpesupaikan tuotteet on mahdollista löytää huokeaan hintaan pienen vertailun jälkeen. Huussin käsienpesupaikka kannattaa toteuttaa mahdollisimman käytännölliseksi ja viihtyisäksi, sillä se lisää merkittävällä tavalla mökkeilyn mukavuutta! Etenkin monelle nuorelle siisti huussi ja mukava käsienpesumahdollisuus ovat kynnyskysymys mökillä lomailuun, joten jos haluat myös perheesi teinien viihtyvän mökillä, huolehdi nämä kuntoon!

Netistä löytyy upeita huussin käsienpesupaikka -aiheisia sisustuskuvia, joista kannattaa hakea inspiraatiota oman huussin käsienpesupaikan suunnitteluun ja toteutukseen. Esimerkiksi Pinterestistä löytyy upeita tauluja, joissa esitellään käytännöllisiä ja visuaalisia ratkaisuja mökin huussin käsienpesupaikalle. Voit helposti luoda Pinterestiin myös oman taulusi ja kerätä siihen talteen löytämäsi parhaat ja inspiroivimmat kuvat. Niiden pohjalta on helppo lähteä suunnittelemaan toimivaa ja nättiä huussin käsienpesupaikkaa omalle mökille. Voit jakaa Pinterestin kautta myös omat huussin sisustusvinkkisi muille Pinterestin käyttäjille näppärästi ja nopeasti. Näin tarjoat hyödyllisiä vinkkejä muille samojen haasteiden kanssa painiville mökkeilijöille.

Käsienpesuautomaatti mökille

Näppärät tee se itse -miehet ja -naiset ovat rakennelleet mökeillensä toinen toistaan luovempia käsienpesuautomaatteja esimerkiksi maitotonkista. Kodin Kuvalehdestä löytyy näppäriä vinkkejä käsienpesuautomaatin rakentamiseen maitotonkasta. Tässä mallissa muutaman litran kokoinen maitotonkka tai jokin vastaavankokoinen ja -mallinen vesiastia toimii automaatin vesisäiliönä ja automaatin avulla kädet voi pestä juoksevalla vedellä myös mökkiolosuhteissa. Maitotonkan lisäksi automaatin rakentamiseen tarvitaan ketju ja rautakoukku, pesuveden annostelija sekä porakone. Esimerkiksi AndyHandy-annostelija soveltuu itse tehdyn automaatin annostelijaksi.

Tarjolla on myös valmiita käsienpesuautomaatteja, jotka ovat huoleton vaihtoehto esimerkiksi mökin huussiin tai keittiöön. Osa automaattimalleista toimii hyvin myös mökin ulkotiloissa, kuten mökin kesäkeittiössä.

Esimerkiksi AndyHandyn sinkkiämpäriin sijoitettava käsienpesuautomaatti on tällainen näppärä ja näyttävä vaihtoehto, joka toimii hyvin myös mökin ulkotiloissa. Automaatti on sijoitettu kotimaisen sinkkiämpärin pohjaan ja, kun sen annostelutappia napautetaan kämmenellä, tulee automaatista vesiannos suoraan käsille. Automaatin venttiilin sulkeutuminen tapahtuu automaattisesti, mikä helpottaa sen käyttöä. Automaatti maksaa alle 60 euroa ja helpottaa hygieniasta huolehtimista mökin monissa eri tiloissa. Kannattaakin hankkia kerralla useampi automaatti sekä mökin sisä- että ulkotiloihin!

Käsienpesusäiliöihin on saatavilla myös erilaisia säiliökippejä ja -kallistajia, jotka estävät veden läikkymisen, ovat helposti käsiteltävissä ja voidaan sijoittaa joko seinälle tai lattialle. Valitse kippi tai kallistaja säiliösi mallin ja koon mukaan. Kallistajia on tarjolla esimerkiksi 25 litran kokoisille neliskulmaisille kanistereille. Kallistaja helpottaa painavan kanisterin käsittelyä ja helpottaa siten käsienpesua mökillä.