Skip to main content

Kimara mökit ja hirsihuvilat

Kimara mökit ja hirsihuvilat on Keskon valmistuttamat ja K-raudoissa myytyjä taloratkaisuja. Kimara -tuotteiden hirret ovat Kontiotuotteen valmistamia. Historiaa tällä yhteistyöllä on jo yli 20 vuotta, joten sikäli mistään uudesta mökkitoimittajasta ei ole kyse.

Kimara Raami -mökkimallistossa hirret ovat suomalaisia ja näissä on käytetty EKO -lamellihirttä, jossa perusajatus on hyödyntää tehtaan oman sahan raaka-aineita mahdollisimman paljon. Puut ovat lähialueelta vastuullisesti kaadettua mäntyä ja käyttää ainoastaan PEFC -sertifioitua puuta.

Kimaran valikoimasta löytyy mökit, hirsitalot, hirsihuvilat, saunamökit kuin hirsisaunatkin. Lukumäärällisesti Kimaran mallistossa on yli 14 eri hirsityyppiä ja tätä kautta monipuolista valikoimaa on yli 100 erin hirsirakennuksen muodossa.

Kimaran voi toteuttaa kaikenlaisten hirsityylien ystäville – halusit siis hirsiunelmasi rakennettavan perinteisistä pyöröhirsistä tai moderneista ristiinlaminoiduista hirsistä, löytyy sinunkin kotiin tai mökkiisi taatusti oikeanlainen hirsi. Hirsi on ekologinen materiaali, joka on myös ympäristöystävällinen.

Jos siis haaveilet monen muun mökkiä rakentavana tapaan tutkitusti terveellisestä ja turvallisesta hirsimökistä on tällöin Kimaran mökit hyvä vaihtoehto.




Kimara mökkimallisto

Kimaran osalta tarjolla on tosissaan monipuolisesti erilaisia mökkejä, joissa muutama tyypillinen kuvattu alla.

Kimaran perinteinen hirsimökki

Haaveiletko perinteisestä hirsimökistä? Kimaran valikoimasta löytyy varmasti sinun tarpeiisisi sopiva mökki. Perinteinen hirsimökki on ulkonäöltään tyylikäs ja sen sisäilmassa on huomattavasti parempi hengittää. Ekologisesti parhaasta materiaalista rakennetut mökit ovat paitsi upeita, myös kestäviä.

Kimaran moderni hirsimökki

Kimaran yli 100 mökin valikoimasta löydät varmasti hirsimökin jokaiseen makuun. Jos haaveilet perinteisestä tyylistä tai modernista hirsimökistä, löytyy varmasti sinulle sopiva tyyli. Kaikki Kimaran hirsitalot, hirsihuvilat ja saunamökit ovat täysin kustomoitavissa asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaiseksi. Voit muokata niitä esimerkiksi rakennuspaikan tai perheesi tarpeiden mukaan. Tarvitsetpa lisää makuuhuoneita, haluat keittiön olevan suuri sekä tilava tai visio siitä millaiselta haluat mökin näyttävän ulos päin – kaikki tämä ja paljon muuta on mahdollista.

Vanha hirsimökki – mitä hirsimökeille tapahtuu ajan myötä

Hirsimökki on pitkäaikainen sijoitus, sillä hirsistä rakennettu talo kestää hyvänä jopa satojen vuosien ajan. Vaikka joissakin hirsissä onkin ajan myötä havaittavissa painumisen merkkejä, ovat Kimaran hirsimökit niin laadukkaista materiaaleista valmistettuja, ettei niiden kanssa ole syytä huoleen, vaan ne ovat aina turvallinen valinta.




Kimara hirsimökin ja -talojen hinnat

Kimaran hinnat ovat K-rauta -yhteistyön pohjalta hieman markkinoiden tunnetuimpia merkkejä edullisempia, mutta ovat harvemmin avaimet käteen tai muuttovalmisratkaisuja suoraan K-raudan toimesta. Eli K-raudan myyjät välittävät rakennusliikkeitä tai -toimijoita jotka hoitavat hirsitoimituksen jälkeen pystytyksen.

Rautakeskon yhteistyö tuo hinnassa kuitenkin etua, sillä luonnollisesti jos ostaa ison hirsipaketin K-raudasta, tuo tämä neuvotteluvalttia myös kaikkeen K-raudan muuhun valikoimaan – olipa kyse sitten mökkipihan rakentamisesta tai mökin sisustamisesta.




Kimara kokemuksia

Kimarasta tuntuu olevan markkinalla paljolti erilaisia kokemuksia.

Kimaran myyjän pystyimme tavata omassa kotikaupungissamme. Kimaran iso plussa oli kytkeytyneisyys Keskoon, mikä tarkoitti sitä, että automaattisesti saisi mukavat edut K-raudan tuotteista. En muista paljonko suora etu oli, mutta viidenkin prossan alennuksella lähtee jo koko perhe aurinkorannalle. Myyjästä välittyi fiilis sopivasti kunnianhimoisesta ja vahvan työmoraalin omaavasta tyypistä, joka ei varmasti jättäisi rakennusprojektin kanssa yksin vaan etsisi vastauksia kaikkiin mieleen juolahtaneisiin kysymyksiin. Kimaralla olisi mukaan kuulunut myös ilmainen sisusustussuunnittelu. Kimara kipusi lopulta kärkikolmikkoon ja olisi ollut todella hyvä vaihtoehto. 

Ansoufii – hirsitoimittajan kilpailutus

Kimarasta on kuitenkin kuulunut myös kokemuksia joissa myyjät eivät ole vastanneet laisin, mutta toisaalta laaja jakeluverkosto (kaikki K-raudat) tekee näistä kokemuksista väistämättä hyvin vaihtelevia.

Pääsääntöisesti vaikuttaa kuitenkin, että Kimaran omistavat tai rakennuttaneet ovat tyytyväisiä valintaansa:

Meidän Kimara täytti juuri seitsemän vuotta. Ollaan tykätty kovasti ja rakentamisaika sujui mutkitta. ?

Jonna

Kimaraa on sekä päämökki että rantasauna ja erittäin tyytyväisiä ollaan, itse pystytetty ja toimitus just eikä melkeen. Mökit vuodelta 2006 ja 2014

Rebecca

Kimara 88 talvipaketilla ja loppupeleissä rakennettiin ”omakotitalo”-nimikkeellä niin rakennusluvat irtos ”soittamalla”… ei ollu moittimista ja takuut toimi jos oli jotain ongelmaa. Suosittelen… Kimarahan on Kontiotuotteen ns kakkoslaatua tai noin ainakin sen silloin käsitin.

Jarmo