LOADING

Saako koiraa pitää vapaana pihalla? Vastauksena koiran juoksuvaijeri!

Saako koiraa pitää vapaana pihalla? Vastauksena koiran juoksuvaijeri!

by Mökkielämää 04 maaliskuun, 2018

Koiran juoksuvaijeri ja maakoukku on helppo keino koiran vapaana pitämiseksi pihalla. Monelle koiranomistajalle tuskallinen pohdinta koiran vapaana pitämisestä omalla pihalla on näiltä osin helposti ratkaistu. Allaolevassa kirjoituksessa kerromme kaikki mitä koiran vapaana pitämisestä pihalla pitää tietää.
Koira tulee pitää kytkettynä taajamassa, mutta omalla pihalla koira saa olla vapaana

Yleisesti koira tulee pitää kytkettynä taajamassa ja huolehdittava siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä juoksemaan yleisille alueille.

Koiraa kuitenkin saa pitää omalla pihallaan irti, jotta karvainen kaveri saa juosta vapaana. Käytännössä siis oma piha, puutarha ja koiran pitoa varten aidatut alueet ovat sallittuja. Yleisesti koiran juoksunarulla saa varmistettua kiinnipidon pihalla.

Metsästyksen näkökulmasta koira tulee pitää kytkettynä tai varmistaa, että se on välittömästi kytkettävissä. Ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa koiraa ei saa pitää irti toisen alueella.

Nämä ovat asioita jotka eri lait määräävät. Koiran kiinnipitovelvollisuus ei kuitenkaan koske koiranpentuja, jotka ovat alle 5 kuukautta vanhoja.

Koiran juoksuvaijeri ja maakoukku on ratkaisu kiinnipitoon pihalla

Jos kuitenkin omalta pihalta aidat puuttuvat, on maakoukku ja koiran juoksusvaijeri hyvät vaihtoehdot jolla varmistat, että koira pysyy kätevästi kiinni omalla pihalla.

Koirien juoksunaruja tai -vaijereita löytyy erikokoisille veijareille, jossa pienemmät jäävät 15 kiloisiin koiriin ja suuremmat jopa 50 kiloisille.
Koiran juoksuvaijerin asennus

Koiran juoksuvaijeri asennetaan simppelisti niin, että maakoukku / maaruuvitappi upotetaan maahan ja koiran hihna kiinnitetään koukkuun. Jos juoksuvaijeriin ei hommata maakoukkua, on se mahdollista kiinnittää myös puuhun.

Tyypillisesti laadukkaista juoksuvaijereista löytyy papukaijalukko jolla koiran saa kiinnitettyä vaijeriin. Turvallisuussyistä ja vahinkoja välttääkseen on kuitenkin suositeltavaa käyttää koiralla valjaita kun koira on kiinni juoksuvaijerissa.