LOADING

Luosto – mitä kaikkea paikasta on hyvä tietää: tekeminen & majoitus

Luosto – mitä kaikkea paikasta on hyvä tietää: tekeminen & majoitus

by Mökkielämää maaliskuu 04, 2018

Luosto on paikka joka sijaitsee Luostotuntureiden kupeessa. Ukko-Luostoksi kutsuttu paikka on 514 metriä merenpinnasta ja sijaitsee Lapissa, 30 kilometriä Sodankylästä.

Luoston aktiviteetit tarjovat revontulia, ametistikaivos, lumikenkäilyä ja moottorikelkkailua

Luosto sijaitsee ihanteellisella paikalla myös aktiivista lomaa varten.

Luoston tunturikeskuksen vieressä Lapin kauniissa maisemissa sijaitsee Euroopan ainoa toimiva ametistikaivos, Lampivaara. Täällä tarjolla on ihkaoikea jalokivikaivos, johon vielä kaupan päälle pääsee myös tutustumaan! Ametistikaivokseen pääsee helposti Luoston keskuksesta. Lippuja voi ostaa Ametistikaivoksen verkkokaupasta.

Miltä kuulostaisi nähdä revontulet (aurora borealis) Lapin elävän taivaalla? Revontulien esiintymistä ei pystytä ennustamaan, mutta ne esiintyvät tyypillisesti elokuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin.

Pyhällä ja Luostolla löytyy lumikenkäilyreitit jotka on merkitty maastoon sinisin aurausviitoin. Alueelta löytyy useampi taho jotka vuokraa lumikenkiä.

Moottoriurheilusta ja kelkkahaalarit päällä seikkailusta pitäville Luostolta ja Pyhältä löytyy loistavat moottorikelkkareitit jotka on yhteydessä toisiinsa. Kelkkareittiä hoidetaan jatkuvasti, joten se soveltuu ensikertalaisille kuin jo edistyneille kelkkailijoille. Moottorikelkkamatkalle kohti Luostoa?

Luosto Majoitus: mökit

Lomarenkaan Luostolla sijaitsevat vuokramökit tarjoavat miellyttäviä erämajoituksia läpi vuoden. Tarjolla on perinteisiä lomamökkejä, kelomökkejä sekä suurempia huoneistoja.

Orresokan alueella pääset nauttimaan huikeista tuntureista ja ulkoilureiteistä joilla voi patikoida ja nauttia luonnossa olemisesta.

[table id=6 /]

Tiesithän, että Luostolla on myös jäätävän kaunis igluhotelli?

Jos haluat nauttia pohjoisen majoittumisesta tähtitaivaan alla tai revontulien loimussa – Luostolla sijaitsee myös kauniin arktiset iglut joissa on lasikatot.

Santa’s Hotels, on tuttavallisemmin igluhotelli josta löytyy 10 uniikkia lasi-iglua joissa pääset nauttimaan Lapin koko kauneudesta.