Skip to main content

Mökkiolympialaiset tulossa? Tässä parhaat mökkipelit ja lajit rentoihin olympialaisiin!

Mikäs sen parempaa kun järjestää mökkiolympialaiset tai kesäkisat kauniina kesäpäivänä tai kaveriporukan kesken juhannuksena. Tunnetusti mökkielämä saattaa satunnaisesti käydä tylsäksi, on aktiviteettien keksiminen hasukojen mökkipelien muodossa keino tehdä mökkeilystä huomattavasti mieluisampaa. Katso alta parhaat aikuisten mökkiolympialaislajit ja mökkipelit mökille!

Kaikkia näitä leikkimielisiä lajeja voidaan suorittaa niin yksilöinä kuin tiimeinä. Jos kyseessä on juhannus olympialaiset tiimeinä, on erittäin suositeltavaa kehittää joukkueen jäsenille hyvät juhannuksen henkeen soveltuvat joukkueiden nimet.
Mölkky

Mölkky on ehkäpä se kaikista perinteisin mökkipeli.

Käytännössä mölkky pitää sisällään puisia keiloja joissa on numerot yhdestä kahteentoista (1-12). Keilat asetetaan tiiviiksi ryhmäksi heittoetäisyyteen, eli noin 3-4 metrin päähän heittoviivasta. Heittäjän tavoitteena kaataa halutun pisteen keila ja jos keiloja kaatuu useampi kuin kaksi – lasketaan tällöin kaatuneiden keilojen määrä. Tavoitteena on päästä tasan 50 pisteeseen. Jos heittää kolme kertaa ohi tippuu joko nollaan tai siirtyy kirjuriksi, kulkematta lähtöruudun kautta. Mikäli taas pistemäärä heitetään yli viidenkymmenen, pelaajan pisteet putoaa kahteenkymmeneenviiteen. Jos ylläolevasta ei vielä tullut selvää, niin riitojen välttämiseksi mölkyn säännöt löytyvät täältä.

Tästä nyt mölkky halpaan hintaan Hobby Hallista!

Kroketti

No sitten se toinen, köyhän miehen golf eli kroketti. Portit maahan, maila käteen ja palloa lyömään. Käytännössä siis 10 kappaletta portteja joiden läpi palloa kuljetetaan. Välillä vähän kilpailijaa härnäten ”krokkaamalla” eli tönäisemällä kilpailevan pelaajan pallot huitsulannevadaan. Maastossa pelattavan kroketin säännöt löydät täältä.

Joko kroketti kiinnostaa? Tästä löydät parhaaseen hintaan krokettipaketit!
Kirjoita oma nimi ja piirrä hevonen ylösalaisin

Suurmestarin tehtäveistä lainaten. Nimensä mukaisesti siis kaikki tehtävään osallistujat ottavat paperia, kirjoittavat oman nimensä ja piirtävät hevosen ylösalaisin. Jonka jälkeen tulokset esitetään yksi kerrallaan. Halutessaan vaikeutta voi lisätä pyytämällä piirtämään ei-ensisijaisella kädellään, eli oikeakätinen vasemmalla ja vasenkätinen oikealla.

Munan syönti

Edeltävää jatkaen. Idea on syödä keitetty kananmuna mahdollisimman nopeasti, mielellään ilman käsiä eli tulkinnanvaraa on. Muistakaa mitata kisaajien ajat.

Synonyymisanat ketjussa

Tehtävän idea on pelata joko yksin tai joukoissa. Alkuun tulee yksi annettu sana, jolla lähdetään. Ajatuksena on rakentaa tämän sanan päälle liittyviä sanoja. Esimerkiksi kaljasta kehittää mahdollisimman monta synonyymia, kuten häppä, bisse, bisukka, keppana, jne. Se tiimi, joka saa pidemmän ketjun sanoistaan voittaa.

Toinen vaihtoehto on pelata yksilöinä, jossa ketjun katkeaja tippuu ja jäljellejäävät saavat uudet sanat.

Golf

Jos on sattunut niin, että seurueessa on vanhoja puttaajia golf-bagiensa kanssa, niin sekin on yksi vaihtoehdoista mökkiolympialaisten lajeista.

Tiiausnurmi ruohonleikkurilla hienoksi, sinne joku pihatonttu mötköttämään ja sitten lähdetään halutusta paikasta mahdollisimman vähäisillä lyönneillä. Toimii niin yksilö- kuin joukkuelajinakin. Edellyttää kuitenkin paria mailaa sekä putteria ja ei golffaaville hermoja tai riittävää määrää alkoholijuomia.

Beer Pong

Kalja (ja ehkä myös känniolympialaiset) mainittu – lisää aikuisten olympialajeja. Eli käytännössä kilpailevat joukkueet tai yksilöt ottavat pingispallot ja riittävän kokoiset kupit tai muovituopit. Näihin kuppeihin kaadetaan riittävästi pohjalle kaljaa (tai jotain muuta haluttua juomaa), jotta kuppi pysyy paikallaan.

Kuusi lasia, kuppia tai muovituoppia asetetaan sitten suoran, mielellään pitkän, pöydän molempiin päihin timantin muotoon niin, että edessä on yksi ja takana kolme. Sitten ruvetaan heittämään vuorotellen joko yhdellä tai kahdella pallolla tähdäten vastustajan kuppiin. Jos menee sisään, vastapuolen joukkue pääsee nauttimaan juoman.

Beer pongin säännöistä on paljolti variaatioita: saako vastustajan palloa blokata käsillä vai ei – mitä pidempi heittomatka on, sitä vaikeammaksi homma menee. Myös toinen sääntövariaatio on, että saako kuppiin pyörimään jäävää palloa puhaltaa jotta sen voisi puhaltamalla saada vielä ylös kupista. Saatte vapaasti valita.
Kynä pulloon

Nyt kysytään tarkkuutta ja nopeutta, sillä idea on se että joukkueen jokaiselle jäsenelle solmitaan kynä roikkumaan narussa vyötäröön. Tavoitteena on koittaa saada haarojen välissä roikkuva kynä oman joukkuueen pulloon.

Nopein ja parhaiten tähdännyt joukkue voittaa!

Krusifiksi

Nimestään ja sen uskonnollisesta epäsovinnaisuudesta huolimatta krusifiksi sopii aikuisten mökkiolympialaisiin yhtälailla kuin aiemmin mainittu beer pongikin.

Krusifiksissä otetaan kaksi viinitonkkaa molempiin käsiin ja pidetään niitä ilmassa niin kauan kuin jaksetaan. Se joka jaksaa kaikista pisimpään, voittaa. Staattinen voimalaji ja voittaja saa väistämättä kunniaa!

Pussihyppely

Hommatkaa isoja peruna- tai juuttisäkkejä – jätesäkkikin menee pahimman puutteessa. Kun pussit on hallussa, kilpailijat vetävät tämän säkin jalkoihinsa ja pitävät pussin suuta vatsan korkeudella.

Kilpailu alkaa lähtöviivalta josta pomppien tähdätään kohti maaliviivaa. Nopein perillä voittaa.
Petankki (pétanque)

Perkuleen heittopelit, mutta kyllä se vain näin on että pétanque eli suomalaisittain petankki on ässä laji mökkiolympialaisiin. Mökkisäännöt niin, että snadi (se pieni pallo) heitetään haluttuun suuntaan ja sitten kumpikin joukkue lähtee vuorotellen heittämään omia petankki-pallojaan perään.

Käytännössä joukkue joka heittää pallon lähimmäksi snadia on voittaja ja saa aina vähintään yhden pisteen. Mitä useampia palloja voittavalla joukkueella on snadin lähellä, sitä useampi piste. Häviäjäjoukkueelle ei anneta pisteitä, mutta se voi vähentää voittavan joukkueen pistemäärää heittämällä sitä lähemmäksi.

Kyllä ne ranskalaiset osaa!

Kävyt koriin

Simppeli tarkkuus- ja heittolaji: kerätään käpyjä riittävä määrä joita sitten heitetään maaliin, joka voi olla vaikkapa ämpäri. Kierroksia peliin voi määrittää vaikkapa kolme ja käpyjen lukumäärä on rajaton. Pointtina kuitenkin, että se voittaa joka saa heitettyä enemmän käpyjä maaliin.

Saappaanheitto

Saappaanheittoa varten jokaiselta mökiltä löytyy muutamat parit Nokian kumisaappaita. Tavoitteena lajissa on siis heittää saapasta mahdollisimman pitkälle.

Jokaiselle kilpailijalle annetaan kolme heittoa, jonka jälkeen parhaimman tuloksen saaneet pääsevät heittämään toiset kolme heittoa. Simppelisti, voittaja on se joka on saanut heitettyä saappaan kaikista pisimmälle.

Tikanheitto

Hauskaa ja helppoa kuin heinänteko – tarvitset vain tikkataulun sekä tikat ja humalatilanteesta riippuen myös suojalasit. Tästä tulee helposti tiukkaa.

Paras voittakoon – mahtavaa menestystä mökkiolympialaisiinne!