LOADING

Mökkiolympialaiset tulossa? Tässä parhaat mökkipelit rentoihin olympialaisiin!

Mökkiolympialaiset tulossa? Tässä parhaat mökkipelit rentoihin olympialaisiin!

by Mökkielämää kesäkuu 28, 2018

Mikäs sen parempaa kun järjestää mökkiolympialaiset kauniina kesäpäivänä tai kaveriporukan kesken juhannuksena. Tunnetusti, kun mökkielämä saattaa satunnaisesti olla hieman tylsää – aktiviteettien keksiminen mökkipelien muodossa tekee mökkeilystä huomattavasti hauskempaa. Katso alta parhaat aikuisten mökkiolympialaislajit ja mökkipelit mökille!
Lajeja voidaan suorittaa niin yksilöinä tai tiimeinä. Jos kyseessä on juhannus olympialaiset tiimeinä, on erittäin suositeltavaa kehittää joukkueen jäsenille hyvät henkeenkuuluvat nimet.

Mölkky

Kukapa ei perinteistä “mökkipeliä” tietäisi ja siitä nauttisi – erityisesti voittaessaan. Käytännössä siis puisia keiloja joissa on numero 1-12. Keilat laitetaan tiiviiksi ryhmäksi 3-4 metrin päähän heittoviivasta. Heittäjän tavoitteena kaataa halutun pisteen keila ja jos keiloja kaatuu useampi kuin kaksi – lasketaan tällöin kaatuneiden keilojen määrä. Tavoitteena päästä tasan 50 pisteeseen. Jos heittää kolme kertaa ohi tippuu joko nollaan tai siirtyy kirjuriksi, kulkematta lähtöruudun kautta. Mikäli taas pistemäärä heitetään yli viidenkymmenen, pelaajan pisteet putoaa kahteenkymmeneenviiteen. Jos ei tullut selvää tästä, niin mölkyn säännöt löytyy täältä.

Tästä nyt mölkky halpaan hintaan Hong Kongista!

Kroketti

No sitten se toinen, köyhän miehen golf eli kroketti. Portit maahan, maila käteen ja palloa lyömään. Käytännössä siis 10 kappaletta portteja joiden läpi palloa kuljetetaan. Välillä vähän kilpailijaa härnäten “krokkaamalla” eli tönäisemällä kilpailevan pelaajan pallot huitsulannevadaan. Maastossa pelattavan kroketin säännöt löydät täältä.

Joko kroketti kiinnostaa? Tästä nyt hyvään hintaan!

Golf

Jos on sattunut niin, että seurueessa on vanhoja puttaajia golf-bagiensa kanssa niin sekin on yksi vaihtoehto. Tiiausnurmi hienoiseksi, sinne joku pihatonttu mötköttämään ja sitten lähdetään halutusta paikasta mahdollisimman vähäisillä lyönneillä. Toimii niin yksilö- kuin joukkuelajinakin. Edellyttää kuitenkin paria mailaa ja putteria.
Beer Pong

Kalja (ja ehkä myös känni) mainittu! Eli käytännössä kilpailevat joukkueet tai yksilöt ottavat pingispallot ja riittävän kokoiset kupit tai muovituopit joihin kaadetaan riittävästi pohjalle kaljaa (tai jotain muuta haluttua juomaa) jotta kuppi pysyy paikallaan. Kuusi lasia, kuppia tai muovituoppia asetetaan sitten suoran, mielellään pitkän, pöydän molempiin päihin timantin muotoon niin, että edessä on yksi ja takana kolme. Sitten ruvetaan heittämään vuoronperään joko yhdellä tai kahdella pallolla tähdäten vastustajan kuppiin. Jos menee sisään, joku pääsee juomaan sen.

Säännöistä on variaatioita, että saako vastustajan palloa blokata käsillä vai ei – mitä pidempi heittomatka on, sitä vaikeammaksi homma menee. Myös toinen sääntövariaatio on, että saako kuppiin pyörimään jäävää palloa puhaltaa jotta sen voisi puhaltamalla saada vielä ylös kupista. Saatte vapaasti valita.

Kynä pulloon

Nyt kysytään tarkkuutta ja nopeutta, sillä idea on se että joukkueen jokainen jäsen koittaa saada haarojen välissä roikkuvan kynän oman joukkuueensa pulloon. Eli nopeus- ja tähtäyskilpailu.
Petankki (pétanque)

Perkuleen heittopelit, mutta kyllä se vain näin on että pétanque eli suomalaisittain petankki on ässä laji mökkiolympialaisiin. Mökkisäännöt niin, että snadi (se pieni pallo) heitetään haluttuun suuntaan ja sitten kumpikin joukkue lähtee vuoronperään heittämään omia petankki-pallojaan perään. Käytännössä joukkue joka heittää pallon lähimmäksi snadia on voittaja ja saa aina vähintään yhden pisteen. Mitä useampia palloja voittavalla joukkueella on snadin lähellä, sitä useampi piste. Häviäjäjoukkueelle ei anneta pisteitä, mutta se voi vähentää voittavan joukkueen pistemäärää heittämällä sitä lähemmäksi.

Kyllä ne ranskalaiset osaa!

Tikanheitto

Hauskaa ja helppoa kuin heinänteko – tarvitset vain tikkataulun sekä tikat ja humalatilanteesta riippuen myös suojalasit. Tästä tulee helposti tiukkaa.

Paras voittakoon – mahtavaa menestystä mökkiolympialaisiinne!