Skip to main content

Salvos mökit – tietoa kokemuksia ja hinnasto

Salvos on Pyhännältä, Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin oleva yritys, joka valmistaa erilaisia hirsirakennuksia kuten hirsimökkejä, hirsisaunoja sekä saunamökkejä.

Perheyrityksenä edelleen toimivan Salvoksen perusti 1950-luvulla Eino Koskelo. Vuodesta 2013 lähtien yrityksen toimitusjohtajana on ollut nykyisin 32-vuotias Joni Koskelo.

Salvos on viime vuosina kasvanut reippaasti ja työllistää tällä hetkellä hieman yli 70 henkeä. Kasvua on tullut vauhdilla, sillä vielä vuonna 2017 henkilöstöä oli vain 44 ja vuodelle 2019 Salvos on kertonut palkkaavansa 15 henkeä lisää. Salvoksella on myös vientiä myös muihin Pohjoismaihin ja Ruotsiin ja potentiaalia löytyy myös Japanista.

Salvos Finland Oy -yritykseen kuuluu Salvos -tuotteiden lisäksi myös Pihatukku, joiden alta löytyy erilaisia vapaa-ajan tuotteita ja palveluita sekä lapelland -tuoteperhe jossa on liikutettavia kylpykeskuksia, saunavaunuja sekä mökkivaunuja.
Salvos mökkipaketit ja mökkien hinnat

Salvos toimittaa mökkipakettinsa muuttovalmiina, sääsuojaan tai avaimet käteen -pakettitoimituksena. Tämä on lienee ollut osasyy Salvoksen kasvulle, jossa asiakkaille mökin ostamisesta on haluttu tehdä mahdollisimman helppoa.

Salvoksen mökit ovat moduulirakenteella toteutettuja, jonka avulla mökit ovat helposti muokattavissa yksityiskohtia myöten asiakkaan toiveen mukaiseksi. Hirsituotteet valmistetaan Pyhännän tehtaalla sisätiloissa, joka varmistaa ympäristötekijät ja asiakkaille puhtaan sisäilmaongelmista vapaan mökin.

Asiakas pystyy valikoimaan Salvoksen mökkiin hirsivaihtoehdot, joko massiivihirrestä tai lamellihirrestä. Lisäksi myös nurkkavaihtoehtoihin pääsee vaikuttamaan, haluaako ristinurkan, lohenpyrstönurkan vai lyhytnurkan. Ristinurkka kuuluu vakiotoimitukseen josta ei synny lisähintaa. Myös mökin kattotyyppiin, pintakäsittelyyn, ikkunoihin, oviin ja lukituksiin pääsee vaikuttamaan.

Hirsimökkien valikoimasta löytyy kuutta eri mallia: Haka, Kaarna, Kaira, Veisto, Kara ja Vaarna.
Salvos -mökin hinta

Salvoksen mökkien hinnat määräytyvät pitkälti minkä mallin valitsee ja kuinka suuressa koossa. Esimerkiksi Salvos Kaarnan hinnat alkavat seuraavasti:

  • Muutovalmiina alkaen 78 783 €
  • Sääsuojaan toimitettuna: 36 460 €
  • Pakettitoimituksena: 27 140 €

Salvos onkin hyvä vaihtoehto jos haluaa valmismökin avaimet käteen -toimitettuna.

Muut Salvos -tuotteet: aitat ja ja saunatuvat

Salvoksen löytyy mökkien lisäksi myös aittoja sekä saunatupia. Salvos osti Liminkalaisen Saunavaunut.fi -liiketoiminnan tammikuussa 2018 ja tämän myötä Salvoksen valikoimaan tuli mobiilirakennuksia, eli liikuteltavia saunavaunuja ja mökkivaunuja.
Salvos kokemuksia

Salvos on saanut kritiikkiä avaimet käteen -pakettiensa hinnoista, mutta noin yleisesti sävyltään vaikuttaa että valtaosa ostaneista ja palautetta kirjoittaneista on olleet Salvos mökeistään tyytyväisiä.

”Meillä on Salvoksen Vaarna-mökki, eikä kyllä mitään pahaa sanaa mökistä tai sen toimittajasta. Halvemmallakin mökin saisi varsinkin jos olisi taitoa / talkooväkeä rakentaa itse, mutta me valitsimme vaivattoman vaihtoehdon.”

“Meille tuli viimekesänä Salvoksen mökki ja aitta tontille. Täytyy sanoa että homma toimi. 9 viikkoa siitä, kun alettiin suunnitteleen mökkiä, oli ensimmäiset löylyt otettu. Tarjouksia hain useammalta toimittajalta, mutta kukaan ei pystynyt antamaan hintaa, mitä koko homma olisi maksanut. Näiltä saimme hinnan ja aikataulun heti ja kaikki piti. Ja kokonaishinta oli halpa.” Teija