Skip to main content

Mökkiremontti ja mökkiremontin hinta

Mökkiremontti on monelle suomalaisille se asia, joka tekee mökistä pyhän paikan ja saa sen kulkeutumaan sukupolvelta toiselle perheen perintönä. Toisaalta myös joskus sukupolvenvaihdokset saavat aikaiseksi mökkiremontin, kun tuoreempi sukupolvi haluaa saada mökistään nykystandardeja miellyttävän.

Mökkikauden alkaessa kevään ja kesän korvilla tulee myös usein vastaan ne asiat jotka omassa mökissä on hieman rempallaan, jolloin moni alkaa harkitsemaan mökin remontoinnin suunnittelua ja toteuttamista.
Mökkiremontin hinta

Tee-se-itse remontoijat usein säästävätkin pitkän pennin mökkiremonttia suunnitellessa, sillä kuten kaikissa remonteissa, suurin kustannus syntyy remontin kestosta ja tästä syntyvästä työajasta.

Toiseksi suurimmat mökkiremontin hintaan vaikuttavat tekijät on materiaalikustannukset jotka pohjautuvat mökin kokoon ja kuntoon.

Isoin vaikuttava tekijä mökin kunnostamiseen onkin itse työvaiheet joita remonttiin halutaan sisällyttää. Jos hakusessa on mökin täysremontti, maksaa tämä luonnollisesti huomattavasti kevyttä pintaremonttia enemmän.

Mökin kattoremontin hinta

Tyypillisiä mökeissä remontoidaan tai korjataan usein kattoa kaikissa sen muodoissa – peltikatoista huopakattoihin, katon korotuksiin kuin kattaviin vesikattoremontteihin:

 • mökin katon eristys
 • mökin katon uusiminen
 • mökin katon maalaus
 • mökin katon korotus
 • mökin katon korjaus: hinta 3000 – 5000 euroa
 • mökin kokonaisvaltainen kattoremontti: hinta 2500 – 3500 euroa (materiaalikustannuksien kanssa)
 • mökin katon korjaus: hinta 800 – 1000 euroa (ilman materiaalikustannuksia)

Muita mökkiremonttikohteita voivat olla:

 • mökin rännien uusiminen: hinta 1400 – 1500 euroa
 • mökin ulkoseinien maalaus: hinta 1800 – 5300 euroa
 • mökkipihan maantäyttö: hinta 2300 – 2800 euroa (ilman materiaalikustannuksia)
 • hirsitalon (170m2) maalaus: 9600€

Täysmökkiremonttien osalta materiaalikustannukset, noin 60 neliöiseen mökkiin pyörii materiaalihankinnoista riippuen kokonaisuudessaan seuraavasti:

 • Lattiamateriaali (laminaatti ja tarvikkeet): 600 euroa
 • Katto (mds-paneeli ja tarvikkeet) 600 euroa
 • Maalit (ikkunanpokat ja seinät) 200 euroa
 • Keittiö (kaapisto, lavuaari, hana, kaakelit) 2000 euroa
 • Uudet putkistot ja lämminvesivaraaja 2200 euroa
 • Kylpyhuone (laatoitus, levytys ja vesieritys sekä pesuhuoneen kalusteet) 2300 euroa
 • Sauna (kiuas, puumateriaali, saunavaha, betoni) 1900 euroa

Yhteensä: 7500 – 12500 euroa

Urakoitsijan valitseminen mökin kattoremonttiin

Mökin kattoremonttiin kannattaa valita urakoitsija huolella. Useat remonttifirmat tarjoavat katoille aina maksuttomia kuntotarkastuksia, joissa on tärkeä huomioida näiden usein olevan myyntitilanteita. Löydösten ja arvioiden osalta kannattaa siis olla objektiivinen ja pyrkiä varmistmaan kattoremonttifirman arvion olevan mahdollisimman rehellinen.

Kattoremantin kilpailutus ja arvion pyytäminen vähintään kolmelta eri urakoitsijalta on kattoremontin kannalta järkevää, sillä näin saat usein värikkään vaihtelevaakin tietoa kattosi todellisesta kunnosta.

Kattoremonttia tarjoavien yrityksien joukossa on myös toimijoita, jotka antavat remontti-arvion aina puolueettomasti. Esimerkiksi Vaskisepät Oy tekee laadukkaita kattoremontteja ympäri Suomen. Vaskisepiltä saat laadukkaan konesaumapeltikaton mökille ja omakotitaloon. Yrityksellä on runsaasti kokemusta vanhojen mökkirakennusten ja arvokohteiden remonteista, joissa kattoremontit kyetään toteuttamaan kaikilla materiaaleilla, huopakatosta kuparipeltikattoihin.

Mökkiremontin rahoittamisen ratkaisuksi remonttilaina

Paras ratkaisu mökkiremontin rahoittamiseksi on tietenkin omat säästöt, mutta isoimmissa investoinneissa remontointiin voi olla järkevää hakea rahoitusta, mökkilainaa tai remonttilainaa.

Remonttilainat voivat olla vakuudellisia, jolloin lainan vastineeksi annetaan jokin vakuus, kuten itse mökki. Markkinoilla on tarjolla myös vakuudettomia lainoja, jotka ovat tyypillisesti pienempiä lainasummia ja sikäli myös helpompia hakea netistä.

Mökkiremontin kotitalousvähennys

Myös mökin remontoinnin osalta olet oikeutettu kotitalousvähennykseen.

Mökkien osalta syntyy kuitenkin tulkinnanvaraisuutta, sillä kotitalousvähennys koskettaa ainoastaan remontin työn osuutta – eli ei materiaalikustannuksia. Lisäksi jos vanhassa mökissä tehdään laajennustöitä, kuten vaikkapa katon korottamista tai lisärakentamista – ei vähennystä saa.

Jos kuitenkin olet rakentamassa mökin pihalle uudisrakennusta, kuten uutta laituria, vierasmökkiä, varastoa tai grillikatosta olet oikeutettu kotitalousvähennykseen, sillä kotitalousvähennys myönnetään jos rakennetaan uutta eikä korjata.

Pääsääntöisesti kotitalousvähennyksen yhteydessä on hyvä tarkistaa Verottajalta, oletko oikeutettu kotitalousvähennykseen.
Mitä ottaa huomioon mökkiremonttia suunnitellessa

Mökkiremontin suunnittelun osalta kannattaa huomioida etukäteen ainakin remontoitava asia ja remontin laajuus joka taas vaikuttaa hintaan. Joskus saattaa olla myös tulla pitkässä juoksussa tulla halvemmaksi purkaa nykyinen ja rakentaa tilalle uusi valmismökki.

Yleisesti hyvänä vinkkinä toimiikin, että yksi merkittävä rakentamis- tai remontoimiskohde per mökkikausi.

Inspiraatiota mökkiremonttiin voi myös hakea mökkiremonttiblogeista.

Pitäisikö kuitenkin myydä mökki? Pohjaksi kannattaa ostaa mökin kuntotarkastus

Jos kuitenkin mökkiremontin sijaan pohdinnassa on, että kunnostaako ja myykö pöis – vai onko pohdinnassa pitäisikö mökki myydä jo remontoimattomana.

Mökin kuntotarkastus on yksi vaihtoehto varmistaa myyjän turvaa ilman epämiellyttäviä yllätyksiä. Mökin kuntotarkastuksien hinnat ovat pyörineet 1200 – 1400 euron välillä.

Urakoitsijan valitseminen mökkiremonttiin

Oikean urakoitsijan valitsemiseen kannattaa käyttää aikaa ja varmistaa urakoitsijan kuuluminen ennakkoperintärekisteriin – muutoin et ole oikeutettu kotitalousvähennykseen töiden osalta. Myös yrityksen luottotiedot on hyvä varmistaa, sillä tämä usein kertoo myös urakoitsijan yleisestä täsmällisyydestä ja luotettavuudesta. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota jos yrityksellä on useita luottohäiriömerkintöjä.

Varmista myös, että urakasta tehdään kirjalliset sopimukset jossa on käsitelty maksutapa, urakan ajankohta, missä aikataulussa urakka valmistuu ja jos se myöhästyy miten toimitaan, urakoitsijan takuu sekä reklamaatiotilanteet.

Muista myös pyytää tarjouksia vähintään kahdelta toimijalta jotta saat jonkin hintahaarukan mökkiremontin kustannuksille.